Banca Transilvania, BCR, BRD, ING, CEC Bank sau Raiffeissen sunt în pericol căci clienții și-ar putea muta economiile în perioada următoare. Asta pentru a beneficia de o dobândă neimpozitabilă mult mai mare. Cine face concurență bănicilor și ce trebuie să știe neapărat românii?
Băncile din România încep să simtă „amenințarea” venită chiar din partea unui minister, dispus să acorde dobânzi mult mai mari decât cele ale instituțiilor financiare. Așadar, românii au la dispoziție o nouă metodă sigură care le generează un venit pasiv.
(CITEȘTE ȘI: VEȘTI PROASTE PENTRU ROMÂNI! O NOUĂ SCUMPIRE, DE DATA ASTA CU 19%, SE APLICĂ DE LA 1 IULIE)
Recent, Ministerul Finanțelor a venit cu vești bune pentru români. Începând cu data de 1 iunie 2024, doritorii pot intra în posesia titlurilor de stat Tezaur. Acestea se pot achiziționa în perioada 10 iunie – 4 iulie, fiind disponibile exclusiv persoanelor fizice care sunt înregistrate în Spațiul Privat Virtual.
Deși nu mulți români sunt familiarizați cu aceste titluri de stat Tezaur, toți trebuie să știe că dobânzile acestor titluri de stat nu se impozitează și sunt cu mult mai mari decât cele oferite de bănci. Potrivit specialiștilor, titlurile de stat sunt o metodă sigură care generează un venit pasiv. În acest caz, dobânzile sunt cuprinse între 6% și 6.85%, fluctuând în funcție de perioada de maturitate a titlurilor.
Mai exact, titlurile de stat Tezaur au maturități de 1 și de 3 ani. Astfel, în unele cazuri, într-un singur an, se pot obține 600 de lei doar din dobânda oferită. Iar în cazul titlurilor cu o maturitate mai mare, de exemplu, de 3 ani, dobânda finală va fi și ea mai mare.
Cei care își doresc să intre în posesia titlurilor de stat Tezaur trebuie să îndeplinească anumite condiții. Persoanele eligibile sunt cele care au peste 18 ani, iar titlurile de stat pot fi cumpărate de cei care sunt înregistrați în Spațiul Virtual Privat.
De asemenea, este de menționat că titlurile de stat se pot cumpăra în diverse perioade, în funcție de mediul din care provin cumpărătorii. Românii din mediul rural se adresează unităților poștale în vederea achiziționării lor, în perioada 10 iunie – 5 iulie. Iar cei din mediul urban vor face același lucru, dar în perioada 10 iunie – 4 iulie.